‘Korte lijnen zijn een uitkomst in de automatisering!’

Zoals heel veel andere bedrijven kan ook een productiebedrijf zich niet permitteren stil te komen liggen. Niet op kantoor, maar zeker niet met zijn productielijn en het transport. Een ICT partner die weet van de hoed en de rand en die meedenkt is dan onontbeerlijk. Directeur Eef Kraaijeveld van Jos Poell BV in Weert kan dit beamen. Hij is, sinds de overname door De Kroes uit Oosterhout in 2015, directeur van deze internationale producent van toast- en pasteiproducten.

Kort na zijn aanstelling als directeur bij Jos Poell BV kwam ook de bestaande samenwerking met Kneepkens ICT Services BV ter sprake. Zijn medewerkers waren tevreden over hun automatisering en vonden het niet nodig te veranderen van ICT partner. Ruud Kneepkens en zijn team voldeden aan onze belangrijkste criteria, namelijk flexibiliteit en snelheid.

Goed advies

Net als in zoveel andere sectoren wordt ook in de levensmiddelensector flink gedigitaliseerd. Eef: ‘Onze grotere retailklanten zoals Albert Heijn en Jumbo hebben hun goederenontvangst volledig gedigitaliseerd. Dat vraagt ook van ons een investering. Want tegenwoordig dient elke pallet met goederen voorzien te worden van een label met een barcode ter identificatie van het transport. Maar wat als je labelprinter kapot is? Dan kun je niets meer leveren.

Dat overkwam ons. Kneepkens ICT Services was snel ter plekke en voorzag ons van goed advies. Om het leveringsproces zo min mogelijk te laten vertragen, besloten we om via Ruud een nieuwe labelprinter aan te schaffen en door Kneepkens ICT Services BV te laten installeren. En om in de toekomst niet meer voor zo’n ‘verrassing’ te komen staan, hebben we de kapotte printer laten repareren. Dit was redelijk kostbaar en zou enige dagen op zich laten wachten. Inmiddels staat deze klaar voor noodgevallen.’

Klein maar fijn

Eef: ‘In het verleden heb ik veel met grote ICT bedrijven te maken gehad. Vaak duurde het dan lang voordat ik contact had met de juiste medewerker die mij kon helpen. Dat was erg vervelend, vooral in urgente situaties. Het fijne aan het werken met Kneepkens ICT Services BV is dat het een klein team is, maar toch breed onderlegd en goed bereikbaar. Het is in staat snel te schakelen, het probleem te achterhalen, mee te denken in het oplossen ervan al dan niet in samenwerking met de betreffende softwareleverancier. En dat moeten we hebben.’